Διαδρομή

Η SightSeeing Thessaloniki είναι η αποκλειστική υπηρεσία περιήγησης της πόλης. Ανεβείτε στα ανοιχτά λεωφορεία μας για να επισκεφτείτε τα πολυάριθμα μνημεία της Θεσσαλονίκης. Μάθετε την ιστορία των σημαντικότερων σημείων με ακουστικό σχολιασμό σε 8 διαφορετικές γλώσσεςΚατεβείτε σε όποια από τις 7 στάσεις επιθυμείτε για να τα θαυμάσετε από κοντά. Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα στην πόλη, γι’ αυτό η SightSeeing Thessaloniki σάς προσφέρει τον ιδανικό τρόπο να τα δείτε όλα σε προσιτή τιμή.

- Διήμερο εισιτήριο
- Περιήγηση της Θεσσαλονίκης κάθε 40 λεπτά
- Διάρκεια της περιήγησης 70 λεπτά
- Σχολιασμός σε 8 διαφορετικές γλώσσες
- Hop on - Hop off
(κατεβείτε σε όποια από τις 8 στάσεις θέλετε)

dromologiaBUS-gr-2015


 

Το σύμβολο της Θεσσαλονίκης, ο Λευκός Πύργος είναι κτίσμα του 15ου αιώνα και είναι μέρος της οχύρωσης της πόλης του.

Ο Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης είναι το σημείο όπου συναντώνται τα τείχη της θαλάσσιας άμυνας με το ανατολικό τμήμα των τειχών.

Read More

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης εγκαινιάστηκε το 1962 φιλοξενώντας ευρήματα από την περιοχή της Θεσσαλονίκης αλλά και των γειτονικών νομών.

Στο Αρχαιολογικό μουσείο παρουσιάζονται εκθέματα του πολιτισμού της Μακεδονίας από τα προϊστορικά χρόνια και εν συνεχεία.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης τροποποίησε τις κτιριακές εγκαταστάσεις του εμφανίζοντας με διαφορετικό τρόπο τις μόνιμες αλλά και περιοδικές συλλογές του.

Read More

Η Αγία Σοφία επί σειρά πολλών ετών ήταν η μητρόπολη της Θεσσαλονίκης.

Η Αγία Σοφία είναι μεγάλη βασιλική (με τρούλο).

Read More

Η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου είναι αφιερωμένη στον πολιούχο Άγιο της και καταλαμβάνει εξέχουσα θέση ανάμεσα σε όλες τις εκκλησίες σε αυτή την πόλη. Η Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου διαθέτει πλούσια ιστορία.  Αρχικά χτίστηκε το 313 μ.Χ. επάνω σε ένα αρχαίο ρωμαϊκό λουτρό σαν ένα μικρό παρεκκλήσι.

Read More

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Θεσσαλονίκης είναι η Αψίδα του Γαλερίου, που βρίσκεται στην πάνω πλευρά της Εγνατίας οδού, σε μικρή απόσταση από την Ροτόντα. (Η Ροτόντα είναι ένα σφαιρικό κτίριο με εσωτερικές κόγχες, του οποίου ο προορισμός ήταν λατρευτικός).

Read More

Η ιστορία της Θεσσαλονίκης αρχίζει στα 316 π.Χ. με την ίδρυση της από τον Κάσσανδρο, Βασιλιά της Μακεδονίας, ο οποίος και της έδωσε το όνομα της γυναίκας του, αδερφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η δημιουργία για το λιμάνι Θεσσαλονίκης χρονολογείται περίπου την ίδια περίοδο.

Read More

Η πλατεία Αριστοτέλους αποτελεί συνδετικό κρίκο της αρχιτεκτονικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης με την σύγχρονη μορφή της.

Η ιστορική της σπουδαιότητα απορρέει από την ανάδειξη της σε κεντρικό σημείο κατά τον ανασχεδιασμό της πόλης από τον δημιουργό της πλατείας Αριστοτέλους,τον Γάλλο αρχιτέκτονα Ernest Hébrard, μετά την πυρκαγιά του 1917.

Read More

Τα τείχη Θεσσαλονίκης αποτελούσαν την οχύρωση της βυζαντινής πόλης και παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και σημασία από αρχαιολογική, αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική άποψη. Τα όρια των βυζαντινών τειχών της Θεσσαλονίκης συνέπιπταν με εκείνα των ρωμαϊκών.

Read More